Beekstraat 30A
3840 Hoepertingen

+32(0)478 74 50 64

E -mail:
info@kinepraktijk-giacomini.be

Defensie

Philippe Giacomini is opgenomen in de lijst van de door defensie erkende kinesitherapeuten. Mensen die voor defensie werken en een kinesist nodig hebben genieten van voordelen als ze bij een erkende therapeut in behandeling gaan.

De erkende kinesist zal je enkel de zorgen verstrekken die het RIZIV erkent.

Alle andere zorgen betaalt Defensie niet terug. Na de raadpleging betaal je het volledige honorarium aan de kinesist. 

Hij bezorgt je dan een 'attest van verstrekte zorgen' dat je bezorgt aan je ziekenfonds. Dat zal een deel van het bedrag terugbetalen. De rest krijg je terug van Defensie (via BFA-M). Om dat restbedrag terug te vorderen, moet je na de reeks behandelingen het verslag van de erkende kinesist binnenbrengen bij het Regionaal Medisch Centrum. Dit RMC zal dan de terugbetalingaanvraag ondertekenen als bewijs van ontvangst van het verslag.

De terugbetalingaanvraag vind je hier onderaan en moet je indienen bij BFA-M.

Op hoeveel behandelingen heb ik recht?

Voor een courante aandoening (verstuiking, lumbalgie,…) betaalt Defensie (BFA-M) maximaal achttien sessies terug. Indien nodig kan de arts van het RMC je doorverwijzen naar een specialist in het MHKA voor eventuele extra sessies. Voor een aandoening type F (gewoonlijk na een operatie) is het maximum aantal sessies vastgesteld op zestig. Voor een zware aandoening (reumatische artritis, MS, amputatie, verlamming, …) is er geen beperking. En de kinesitherapie in het MHKA? De kinesisten van het MHKA zijn gespecialiseerd in de zogeheten ‘tweedelijnszorg’. Na een raadpleging bij een specialist in het MHKA kan die je naar een kinesist doorverwijzen.

Terugbetalingsaanvraag medische kosten klik hier

Tekst : http://www.mil.be/nl/pagina/bij-de-kinesist

Back to top